Una de les inquietuds dels futurs viatgers i viatgeres és saber quins seran els seus companys i companyes de viatge. És comprensible, ja que els vincles d’amistat que es creen en una estada idiomàtica, poden marcar la diferència en la memòria dels joves viatgers.

Amb la intenció de tranquil·litzar als nostres viatgers i viatgeres, hem pensat que estaria bé poder-los fer saber les edats dels participants, i les dades ens han sorprès una mica, ja que reflecteixen una certa desigualtat entre sexes, alhora d’encarar com a pares una experiència d’aquest tipus.

En primer lloc, hem detectat que per segon any consecutiu, el percentatge de viatgers és superior al de viatgeres, i tot i que només podem aportar l’experiència de dos anys, ens sembla significatiu la similitud de les dades.

Gràfic 1. Viatgers i viatgeres per sexes

2016                                                 2017

 

El que ens sembla més significatiu, però, és la diferència en les edats dels viatgers, ja que detectem que per segon any, els viatgers més joves són gairebé sempre nois, ja que els pares dels futurs viatgers són més reticents a enviar a les noies que als nois, sobretot quan parlem de viatgers i viatgeres amb menys de 13 anys.

No deixa de ser curiós que a partir dels 14 anys la paritat entre nois i noies s’iguali bastant, i que a partir dels setze anys, sembla que els pares perdin la reticència a enviar a les noies, que superen en percentatge als nois.

Gràfic 2. Viatgers i viatgeres per edat i sexe de juliol de 2016

 

Gràfic 3. Viatgers i viatgeres per edat i sexe de juliol de 2017

 

Heu provat a escriure “igualtat d’oportunitats entre homes i dones” en algun cercador? Obtindreu un retorn de 114.000 resultats. Memòries, propostes, lleis, plans d’actuació… Però la realitat, és que a l’hora de la veritat, el tracte que reben els nostres nois i noies no és igual, i encara que ho fem involuntàriament, sobreprotegim a les nostres noies, privant-les d’oportunitats i de la igualtat que es mereixen.