Heu provat mai a fer una acció de RSC?

Quan preparàvem la #KBBeca, vam fer moltes consultes, i una persona d’una associació molt arrelada ens va dir: “Quan els diguis que no els demanes res a canvi, la gent no s’ho creurà”. Vam pensar que exagerava. Lamentablement, ha estat una realitat que hem descobert en aquesta iniciativa. Ens hem tornat desconfiats i ens sorprèn que algú pugui fer res pels altres sense esperar-ne res a canvi.

Permeteu-me explicar-vos com hem arribat aquí…

La meva dona Montse i jo sempre hem estat socialment responsables, i d’altra banda, som conscients que hi ha joves, que malgrat la seva predisposició als estudis, la seva situació socioeconomica els nega la igualtat d’oportunitats que mereixerien per la seva actitud i esforç.

L’any passat vam organitzar el projecte @KBLanguage, i ens va anar força bé. Va ser una experiència social i educativa, que va cobrir amb escreix les nostre expectatives personals, així que allò que havia estat una il·lusió, es va convertir en una possibilitat real; oferir una beca a un viatger o viatgera, que la seva família no pogués assumir una despesa d’aquest tipus, tot i ser-ne un excel·lent candidat o candidata.

I així neix aquesta iniciativa de RSC amb la qual encara que costi de creure, realment donarem una beca a un viatger o viatgera per anar a Irlanda, i ni la seva família, ni l’escola o institut ha de suportar cap copagament. Realment pensem que revertir una part dels nostres beneficis en millorar la nostra societat, i en intentar pal·liar les desigualtats educatives que generen les situacions de persones desafavorides, només ens pot portar beneficis. Som un granet de sorra, però sorra al cap i a la fi.

Aquest dissabte farem el sorteig de la KBBeca a les nostres instal·lacions de Mataró, que emetrem en directe mitjançant el nostre canal de Facebook, sobretot per a aquells candidats i candidates que no pugueu venir. Molta sort a tots i a totes.

Montse i David