Chinese New Year 1
L’Any Nou xinès, també conegut com a Any Nou lunar o Festa de la Primavera, és una festivitat que marca el començament de l’any en el calendari tradicional xinès. El que ho fa especialment fascinant és la seva diferència respecte al calendari occidental i la seva rica tradició cultural.

Chinese New Year 2

Dissabte passat 10 de febrer de 2024 va marcar l’inici de l’Any Nou xinès, donant principi a una celebració plena de color, música i tradicions arrelades. Encara que a la Xina se segueix el calendari gregorià en la vida quotidiana, per a les festivitats importants com aquesta, se segueix el calendari tradicional xinès, que es basa en el cicle lunar i solar.

Cada any està associat amb un dels dotze animals de l’horòscop xinès, que són la rata, el bou, el tigre, el conill, el drac, la serp, el cavall, la cabra, el mico, el gall, el gos i el porc. En 2024, celebrem l’any del drac, un símbol de poder i bona fortuna.

Segons la creença popular, l’animal que representa l’any en què neixes influeix en la teva personalitat, destí i fortuna al llarg de la teva vida, agregant una dimensió mística a aquesta festivitat.

La bellesa de l’Any Nou xinès és que se celebra no sols a la Xina, sinó a tot el món. Des de Nova York fins a Austràlia i el Canadà, les comunitats xineses i persones de diverses cultures es reuneixen per a celebrar amb desfilades, espectacles de focs artificials, banquets i rituals tradicionals. És una mostra de la riquesa i diversitat cultural que enriqueix les nostres vides.

Feliç Any del Drac! 🐉